Sadekuurojen välissä olen leikannut reunuspensaita. Kaikki työntää pitkää vartta, sateinen alkukesä on saanut kasvit villiintymään.

June 20, 2015 § Leave a comment

alppiruusuRisuaidan viereinen rodo on suorastaan uhkea, mutta leikata sitä ei tarvitse.  Olen napsinut rankalla kädellä kukkapenkkejä reunustavia keijuangervoja ja taikinamarjoja.  Haluan pitää ne pyöreinä, matalina aitoina.

NegritaTumma Negrita kukkii älyttömän pitkään.  Leikkasin juuri sen varret.  Samoin viimeisenä sinnittelevän Black Hero- tulppaanin varret.

Negrita-ryhmien välissä, orapihlaja-aidan vierellä on kapea kaistale, jossa apila ei kasva.  Paljasta maata ei ole mukava katsella.  Kuorikate on toimiva ratkaisu.  Mutta koska aurinkoiset kasvupaikat ovat metsänreunan puutarhassa kortilla, olen perustanut tähän koepenkin.

Multaa on lisätty jonkinlaiseksi kohopenkiksi ja olen istuttanut koekappaleita mahdollisista ihmeentekijöistä.  Ketoneilikkaa, muurikelloa, neidonkielen, laukkaneilikkaa ja muutaman laventelin.  Menestyjä jää ja muita siirtelen.  Laventeli olisi mieleisin.  Etupihalla, syreenien alla toisessa aurinkotilkussa kasvaa laventelipensaikko vanhan syreenin alla.  Ja sehän on ihana.

kuusamaToinen projektini on talon liittäminen puutarhaan.  Rivitalon kolmelle seinälle on ilmestynyt jättiruukku ja köynnös.  Pohjoisessa kuusama (Lonicera tellmanniana) kiertyy terhakkaana tukien ympäri.  Myös idän viiniköynnös ja lännen kärhö (Polish Spirit) kasvavat ruukuissaan.  Toivon paljon vehreyttä, kukinta ei ole niin tärkeää – viinirypäleistä puhumattakaan.  Aurinkoa tuskin on tarpeeksi.

hyötypuutarhaEn muista minä päivänä oli näin aurinkoista?  Sain kuin sainkin raivattua orapihlaja-aidan toiselle puolelle laatoituksen sorasta ja luonnon graniittiliuskeista.  Nostin hyötypuutarhani ruukuissaan tänne.  Mustaviinimarja, karviainen, raparperi, kausimansikkaa ja yrttejä.  Raparperileivoksia jo tein omista varsista, yhtä juhlaa.  Maassa kasvava pensasmustikka on jo XL-kokoa.  Onko pölyttäjiä ollut liikkeellä tässä koleudessa.

Särkynyt sydänHyödyn vierellä romanttinen henkäys: sade on taivuttanut särkyneen sydämen tuoksumataran pitsille.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Sadekuurojen välissä olen leikannut reunuspensaita. Kaikki työntää pitkää vartta, sateinen alkukesä on saanut kasvit villiintymään. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: