Kirsikankukkien hetki metsärinteessä.

June 1, 2015 § Leave a comment

metsärinneMetsäpuutarhan keskipiste on vanha koristekirsikka.  Pohjoispuolella on metsän kuusi ja sen alla levittäytyy kielomatto.  Kylmä ja kostea toukokuu on ollut metsäpuutarhan onni.  Vehreys on ennennäkemätöntä.  Esikot ovat levinneet villisti joka paikkaan.  Saan pian siirrellä niitä toiseen penkkiin akileijojen ja liljojen tieltä.

Exotic emperorAikainen, kerrottu tulppani ‘Exotic Emperor’ aloitti puutarhassa ensimmäisenä.  Sen jälkeen jatkavat yksinkertaiset ‘Spring green’ suosikkini.  Thalia-narsissit viihtyvät kielojen vierellä.

koristekirsikkaAamuvalossa kirsikankukkien valkoisuus miltei häikäisee.  Metsäpuutarhan siirtyvässä valossa ja jatkuvassa vehreydessä nautin paljon valkoisesta.  Olen huomannut, että muualla valkoinen on paljon vaikeampi väri kuin voisi kuvitella.  Se hyppää helposti aivan liikaa esiin ja näyttää kovalta.

Candy princeVanhan valkoisen kirsikan alla on valkoisia tulppaaneja.  Uudet pikkukirsikat ovat vaaleanpunaisia.  Valitsin niille herkkää pinkkiä.  Candy Prince on minun makuuni makea, mutta kukkivan pensaan alla hyvin sievä.  Kirsikka tämä ei kyllä ole, vaan mustaluumu.

prunus seraciferaTummalehtinenPrunus seracisifera sen sijaan on oikea kirsikka, kukat ovat hennon vaaleanpunaiset.  Tulppaani on sekin vaalea liljakukkainen ‘Holland chic’.

Se on mielestäni aivan suurenmoinen.  Liljakukkaisten muoto on ihana, hennot vaaleanpunaiset raidat todellakin ‘chic’.  Tämä ensimmäistä kertaa kokeilemani pääsee Pihaportin ‘Hall of Fame’-joukkoon.  Toivottavasti löydän sitä ensi syksynäkin.

Holland chic

‘Shirley’ kuuluu myös lempitulppaanien joukkoon, sitä onneksi löytää aina.

Shirley

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Kirsikankukkien hetki metsärinteessä. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: