Kevään kukkaloisto rohkaisee käymään käsiksi pahimpiin ongelmiin.

May 24, 2015 § Leave a comment

BallerinaKaikki näyttää nyt ihmeelliseltä ja puutarhan ongelmat unohtuisivat.  Onneksi minulla on päiväkirja.  Syyskesällä kävin joka kolkan läpi ja listasin mikä toimi mikä ei.

Ihanien ‘Ballerina’ ja ‘Havran’ tulppaanien toisella puolella on ikuinen ongelmakohta.  Se ei ole kahta neliötä isompi, mutta harmia siitä on riittänyt.  Koivu on lähellä, kuinkas muuten, ja myös orapihlaja-aita.  Juhannusruusut ovat juurtuneet ja kukkivat villisti, mikään muu ei.

Paikka on kulkenut nimellä ‘vadelmapenkki’.  Vadelman varret vain polvenkorkuisia ja sato lähellä nollaa.  Nurkassa kitui myös raparperi.  Kukkivien perennojen sitkeimmät sissit ovat myös saaneet näyttää kyntensä.  Kaikki on siirretty jo paremmille paikoille.

DSC_0080Kaivoin maata pois ja ladoin tilalle punaisia graniittiliuskeita.  Erikokoisista syntyi sopivan luonnnollinen palapeli.  Tässä ollaan ns. metsäpuutarhan reunassa ja vierellä on oikea  metsä.  Polkukin on yksinkertainen hiekkapolku, siellä täällä mukulakiviä.  Tulppaani/perennapenkin reuna on kasattu turveharkoista.

ruukkupuutarhaKeskeneräinen ruukkupuutarha.  Kaivan vielä mukulakiviä polulle ja lisään soraa.  Ruukuissa talvehtineet mustaherukka ja karviainen ovat päässeet uuteen paikkaan, samoin kausimansikat.  Nostin myös raparperin maasta ruukkuun ja se lähti heti hurjaan kasvuun.  Yrtit saavat jatkaa terassin vierellä kalliolla ruukuissaan.  Tässä paikassa ei ole täyttä aurinkoa.  Lisään ryhmään vielä ruukullisen kosmoskukkia.  Ne kukkivat hyvin puolivarjossakin.  Taimet ovat juuri sopivia istuttamiseen nyt, ensimmäiset tillimäiset oikeat lehdet ovat ilmestyneet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Kevään kukkaloisto rohkaisee käymään käsiksi pahimpiin ongelmiin. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: