Taimilähetys saapui ja tekemisen tempo muuttui saman tien.

May 13, 2015 § Leave a comment

koiranhammasHidas käyskentely puutarhapoluilla katkesi siihen kun taimilähetys saapui.  Koiranhampaan sirot kellokukat avautuvat risuaidan vierellä.  Mutta juuri nyt en ehdi viipyillä.

Talon maisemointi pääsi käyntiin.  Täytin kaksi jättiruukkua  mullan ja ruukkusoran seoksella.  Terassin reunaan, talon länsipuolelle istutin viinikärhön ‘Polish Spirit’.  Valinnan syitä oli kaksi.  Ensimmäinen ja nostalginen on se, että tummanvioletti ‘Jackmannii’ oli ainoa puutarhakasvi rivitalossa, johon muutimme.  Nyt istutettu on samanvärinen, mutta heteet ovat tummanpunaiset.   Toinen valinnan syy on järkevä, suuren perennapenkin tuttu viinikärhö ‘Etoile Violette’ on uskomattoman elinvoimainen ja runsaskukintainen, ‘Polish Spirit’ on tietääkseni samanlainen.

Yritin samassa paikassa pari vuotta sitten kasvattaa ruukuissa ‘Wada’s Primrose’  kärhöjä.  Ne eivät kukkineet ollenkaan, metsä varjostaa liikaa.  Nyt ‘Wada’s Primrose’ kasvaa suuressa perennapenkissä ja on kukkinut upeasti kahtena kesänä.  Se on ehdottomasti lempikärhöni.

HelleborusTalon pohjoispuolen jättiruukkuun istutin kuusaman, Lonicera telmaniana.  Se on keltaoranssikukkainen ja sopii talon väriin.  Lisäksi tämä kuusama ei tuoksu.

Viime keväänä suuriin metallilaatikoihin istutetut lukuisat köynnökset ovat talvehtineet erinomaisesti.  Molemmat köynnösruusut, kärhöt ja kiinanlaikkuköynnös ovat päässeet jo hienoon kasvuun.  Luottamus ruukkukasvatukseen sen kun kasvaa.  Iloitsen siitä kovin, koska vapaata tilaa alkaa olla enää vain mahdottomilla kasvupaikoilla.

Yksi uusi kärhö saapui myös ja sekin pääsi korkeaan ruukkuun.  Alppikärhö ‘Maidwell Hall’ on todella kaunis.  Kuvaan näitä tulokkaita, kunhan sateet loppuvat.

Sipulikasvien aika on parhaimmillaan, joten perennoista suurin osa päätyi ruukkuihin odottamaan tulppaanien lakastumista.  Kukkivien jouluruusujen väleihin uskalsin kuitenkin työntää jo maahan lehtoakileijoja ‘Blue Barlow’.  Niitten vuoro kun on heti tulppaanien jälkeen.

Aloitin myös pienen oleskelunurkkauksen kunnostamisen siirtämällä kaikki kasvit muualle.  Maata pitää vielä poistaa ja sitten kivetä alue.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Taimilähetys saapui ja tekemisen tempo muuttui saman tien. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: