Loppukesän väriä luvassa metsäpuutarhaan.

April 9, 2015 § 1 Comment

keväinen metsäpuutarha

Talvikuukaudet jatkunut mietiskely ja kirjojen ja lehtien pläräily on takana.  Sain ensi kesän uudistukset paperille ja tilauksen postiin.  Tämänkin kevään metsäpuutarha kukoistaa,  sillä tahdonvoima riitti sipulien istuttamiseen syyskylmillä.   Alkukesällä sipulikasvien tilan vievät akileijat, pikkusydämet ja varjoliljat.  Jännitän löydänkö jostakin valkoisten ja pinkkien varjoliljojen joukosta uusia tulokkaita, tummanpunaisia varjoliljoja.  Tilasin myös  entisten pinkkien ‘Nora Barlow’ akileijojen joukkoon tummia ‘Black Barlow’ akileijoja.

Taaempana, Valkea kuulas-omenapuun takana on alue ‘jossa ei kasva mikään’.

Alunperin metsärinteen kulmauksessa oli vadelmia ja raparperia.  Sato jäi olemattomaksi, koivu vain on liian lähellä kohopenkistä huolimatta.  Sittemmin siirsin penkkiin koko pihan sitkeimpiä kasveja, kurjenpolvia ja tellimaa.  Nekään eivät ilahduta silmää.  Kyseinen penkki on vastapäätä tätä tulppaanien värittämää rinnettä.  Kuvaahan siitä ei tietenkään ole.

metsäpuutarha

Nyt olen kasannut röykkiön kiviä ja soraa.  Poistan mullan ja kiveän tähän pienen alueen.  Varastosta löytyi tukeva, matala taso, joka saa ulkomaalia pintaan.  Tänne pihan perälle tulee pieni istuskelupaikka, jossa voin nauttia rakkaasta metsäpuutarhastani.

metsäPian näkymä kahvittelupaikastani on juuri tällainen.  Vuosi sitten kaupunki kaatoi metsänreunasta suuria kuusia.  Huomasin viime kesänä, että metsäaukiossa aurinko pääsi valaisemaan ihan ennennäkemättömällä tavalla.  Siispä tilasin uutta kokeiltavaa aukealle.  Ennestään siellä on jouluruusuja, tummanpunaisia liljoja (tiikerililjan sukua) ja akileijoja.  Lisään seuraan tummanpunaisen tertturuusun (saa nähdä).  Ja kulmaukseen kuvan perusteella ihanan japaninhortensian ‘Diamant Rouge’, joka on tummanpunainen.  Hortensiaa en jännitä, niitä kasvaa ennestään eri puolella metsäpuutarhaa.

Aion myös siirtää tänne hyvin talvehtineen pikkulumpeen.  Se aloittaa kolmannen kesänsä.

Advertisements

§ One Response to Loppukesän väriä luvassa metsäpuutarhaan.

  • Tuo paikka on kyllä niin uskomattoman kaunis. Tai siis olet tehnyt siitä sellaisen. Kukkiva metsäpuutarha! Oikeastaan hyvä, että isot kuuset lähtivät, tulee lehtomainen valo ja rehevyys. Sipulikukkia saisi ainakin paikkaan jossa ei kasva mitään? Tummanpunaiset varjoliljat kuulostavat ihanilta. Ja tummia black barloweita aah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Loppukesän väriä luvassa metsäpuutarhaan. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: