Tulppaanipäiväkirja: osa 5.

June 8, 2014 § Leave a comment

VeronaTulppaaneja on vielä sateitten jälkeenkin puutarhassa.  Mutta on tullut aika kirjata muistiin kauniit yhdistelmät ensi syksyä varten.  Jotakin tästä haluaa nähdä uudelleen ensi keväänä.  Uusi kokeilu, kerrottukukkainen ‘Verona’ näytti kauniilta punaisen koristeomenapuun juurella.

NegritaPunalehtisiä pensaita kannattaa katsoa syksyllä sillä silmällä.  Niistä saa hyvää tukea kevään tulppaaneille.  Sävykäs oranssi ‘Princess Irene’ oli tosi kaunis happomarjan lähellä.  Tässä ylväs ‘Negrita’  suorittaa tärkeää tehtävää;  terassilta on kapea  ‘näköalaikkuna’ takapihalle ja muutama ‘Negrita’ hoitaa kaivatun kevätilmeen viikkoja, viikkoja.  Ensin nuppuisena ja sitten kukassa pitkään.  ‘Negrita’ on viimeisiä tulppaaneja puutarhassa eikä se todellakaan aloita viimeisenä.  Puutarhaguru Anna Pavord (‘Bulbs’ upea kirja!) sanoo, että tämä on se tulppaani, joka pitää istuttaa jos vain yhden aikoo istuttaa.

Purple DreamLiljakukkainen ‘Purple Dream’ oli myös ylväs ja kukki viimeisten joukossa (pitkään).  Taustan rodo ehti jo avata kukintonsa ja värit sopivat yhteen oikein hyvin.

 

Black HeroBlack Hero, kerrottu tulppaani on jopa ‘Queen of Night’ia tummempi ja artisokanmuotoinen.  Tässä puron laidalla ja myös ‘hollantilaisessa kukka-asetelmassa’ suuressa perennapenkissä se oli loistava.

RonaldoJapaninvaahteran uudet lehdet ja oksat punertavat keväällä.  Sen kumppaneina ‘hollantilaisessa’ oli tummia viininpunaisia:  ‘Ronaldo’, ‘Couleur Cardinal’ ja ‘Black Hero’.  Yhtä vielä kaipaan,  olen jo kaksi vuotta yrittänyt saada liljakukkaista ‘Burgundy’ -tulppaania.  Ensimmäisenä vuonna en löytänyt sitä mistään, toisena ainutkaan ei noussut.  Onkohan vika viinissä vai minussa?

Fur EliseEllei tulppaanilta vaadita korkeutta, ‘Fur Elise’ on ihana.  Meillä se kasvoi terassin vierellä kallion päällä kuin hyllyllä.  Pääsin aivan lähelle.  Väri on hento aprikoosi ja terälehdet hyvin herkät.  Ruusukvittenin nuppuiset oksat olivat kauniit sen lähellä , samoin valkonarsissit.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Tulppaanipäiväkirja: osa 5. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: