Ennen hallaöitä.

September 17, 2013 § Leave a comment

DSC_0009Ruusut ovat kauneimmillaan aivan kesän lopulla.  ‘Schneewitchen’ tekee nuppuja niin pitkään, että katkaisen kohta viimeiset maljakkoon hallalta suojaan, vaikka yleensä en raaski leikata mitään puutarhasta.  Kukkia ei ole koskaan tarpeeksi.

DSC_0002Tiedän että jotkut ukonhatun lajikkeet kukkivat vielä jonkun onnellisen puutarhassa.  Omani on jo lakastunut monen viikon loiston jälkeen. Valoa täynnä oleva sininen on näkemisen arvoinen vielä kerran.

DSC_0005Vaaleanpunaisia syysvuokoja on kahdenlaisia, vanhempia ‘Königin Charlotte’ ja uudempia ‘Robustissima’.  Ei aavistustakaan mikä on mikäkin.  Eikä sillä ole väliä.  Molemmat ovat kauniita ja niillä on nyt tähtihetkensä.

DSC_0052Punahattu ei ole ‘Magnus’, sillä sitä olen katsellut niin paljon kahtena kesänä, että sen tunnistaisin.  Paljon vaaleampi tämä on.  Yhdessä lapussa lukee ‘Rubinstern’, mutta sen pitäisi olla selvästi tummempi.  Erittäin tyytyväinen olen punahattuuni.  Toivottavasti se asettuu kukkapenkkiin.  Maineeltaan erittäin helppojen punahattujen ja unikkojen parissa olen kokenut katkeria takaiskuja.  Ne joko ‘taantuvat’ = eivät kuki enää tai häviävät tyystin.

DSC_0044Syysvuokot onneksi antavat puhdasta iloa.  Ne jaksavat kukkia puolivarjoisassa metsäpuutarhassani ja selvisivät ennätyksellisen kuivasta kesästä.  Valkoinen ‘Honorine Jobert’ on monen asiantuntijan mielestä syysvuokoista paras.

Asterien kukinta on parhaimmillaan.  Valkoinen kiinankärhö ‘Anita’ on myös tänä vuonna päättänyt kukkia vasta syyskuussa.  Tarpeeksi kosteutta jopa syreenien alla, siinä syy.  On niin tuulista, ettei nyt kannata kuvata mitään.

Hankin vielä pari pussillista sipuleita:  vanhanaikainen valkonarsissi Narcissua poeticus ‘Recurvus’ ja kermankeltainen hyasintti ‘City of Harlem’.  Ne pitää istuttaa mahdollisimman aikaisin, esimerkiksi huomenna.  Tulppaanisipuleitten varastoni on kuin Ali Baban aarreaitta.  En voi olla aina välillä penkomatta koreja.  Kiiltävissä kuvissa on niin herkullisia punaisia, silkkiä, samettia, viiniä, jalokiviä, meripihkaa…

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Ennen hallaöitä. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: