Lähellä

August 23, 2013 § Leave a comment

DSC_0002Kurkistelen kukkiani läheltä.  Olen iloinen että siirsin viime syksynä puron laidalle ryhmän sinisiä ukonhattuja.  Lännen laskeva aurinko valaisee sinisen.  Aikaisemmin katselin näitten paikalla valkoisia, mutta niitten väri ei ole puhtaan valkoinen.  Ruusujen ja syysvuokkojen vierellä ukonhattujen valkoinen näytti harmaalta.  Väri kirkastui, kun siirsin ukonhatut omenapuun varjoon vihreän keskelle.

DSC_0007Syysvuokko ‘Honorine Jobert’ kasvaa korkeana puron laidalla.  Nuppuja aukeaa pakkasiin saakka. Istutin 5 tainta, joten vuokkoja riittää.

DSC_0009‘Schneewitchen’ ruusu on nimensä mukainen lumikki.  Juuri se sai valkoiset ukonhatut näyttämän likaisilta.  Ruusu kasvaa toistaiseksi suuressa ruukussa ja on täynnä nuppuja.  Kohta on aika kaivaa se maahan sinisten ukonhattujen viereen.

DSC_0054‘Sweet Haze’ on pieni ja pitkään kukkiva.  Yksinkertaiset kukat viehättävät.  Joudun kaivamaan kohta senkin ylös ja siirtämään puolisen metriä.  Savimaalle kaksi vuotta sitten siirretty japaninvaahtera on päässyt huikeaan kasvuvauhtiin ja on alkanut varjostaa ruusua liikaa.

DSC_0052Jaa-a.  Tätä kukkaa kannattaa tosiaan katsoa läheltä.  Se on nimittäin ainoa, toistaiseksi.  Yhden nupun olen lisäksi havainnut.  Pieneen puutarhaan ei massiivisia kukkkaryhmiä mahdu, mutta en sentään istuttele perennoja yksittäin.  Näitäkin on se minimi – 3.  Kukkia pitäisi olla ainakin kymmenen.  Punahattu (Echinacea purpurea) on tunnettu helppoudestaan.  Kaikki valkoiset ‘Alba’ punahatut kukkivat hienosti idän puolella, syreenien alla.  Se on puutarhan aurinkoisin kolkka.  Siirtelen punaisia  punahattuja ympäriinsä joka vuosi etsiskellen mahdollisimman aurinkoista tilkkua.   Lännen puolella on vihreää ja rehevää loppukesästä.  Punainen säväys on erittäin tervetullut.  Auringon etsintä jatkuu.

DSC_0059Metsän rajalla luonnonkuusen edessä kukkii parhaillaan ryhmä salkoruusuja.  Ostin juurakot messuilta ‘Nigra’ nimikkeellä eli hyvin tummia salkoruusuja odotin.  Punaisen nälkä on niin kova, että tämä marsipaanin pinkki maistuu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Lähellä at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: