Etanat ovat päässeet kansainvälisen keittiön makuun!

May 28, 2013 § Leave a comment

DSC_0043

Onneksi kevätkukat pitävät itse huolen itsestään.  Puutarhuri voi keskittyä lehtokotiloitten keräilyyn.  Karkotteita en halua käyttää mustarastaitten takia.  Yritän pitää puutarhan aivan luomuna,  suihkuttelua kirvoille, kanankakkaa ja hevosenlantaa maalle.  Ellei lehtokotiloita jaksa kerätä alkukesästä ne syövät kaiken.  Keräily kannattaa tehdä aikaisin aamulla tai illalla, sadepäivien jälkeen se on tehokkainta.

Oikeastaan minun piti kirjoittaa runollisesti kirsikankukkien ajasta.  Pensaskirsikka (Prunus incisa Kojo-no-mai) on Japanin Fuji-vuorten rinteillä kukkivasta kirsikasta jalostettu.  Japanissa tämä on suosittu bonsaikasvi.  Oksat ovat täynnä kukkia.  Omani kasvaa terassin vieressä kallion kuopassa, jonka olen täyttänyt hyvällä mullalla.  Se kukkii varmasti joka kevät, kunnes tulivat lehtokotilot.  Ne ovat selvästi kyllästyneet kuunliljoihin, ritarinkannuksiin ja pisamakelloihin.  Nyt ne popsivat puolet pikkukirsikan uusista lehtiversoista.  Tähän en ollut ollenkaan varautunut.  Kotilonkeruu sai uutta puhtia!

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Etanat ovat päässeet kansainvälisen keittiön makuun! at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: