Valkoista metsärinteen siirtyvään varjoon.

May 26, 2013 § Leave a comment

15.5. väri 018Olen huomannut, ettei valkoinen ole puutarhassa helppo väri.  Se voi hypätä esiin kukkaryhmistä ja hajottaa kokonaisuuden.  Kirkkaassa auringonvalossa valkoinen näyttää kovalta.  Olen vuosien varrella siirtänyt monia valkoisia kasveja varjoisaan metsärinteeseen.  Varjossa valkoinen loistaa pehmeää valoa.

DSC_0071Polun reunassa kukkii pikkusydän, Dicentra formosa.  Ajattelin istuttaa penkkiin lisää valkoista, valkoisia varjoliljoja ja valkoisen särkyneen sydämen.  Peittokasvina on ennestään sievää tuoksumataraa.

DSC_0073Ihan valkoiseksi penkki ei jää.  Yhdistän valkoiseen ryhmän valko-pinkkikirjavia akileijoja ‘Nora Barlow’, kunhan ehdin taimitarhaan matkan taakse.  Tätä kerrottukukkaista, vanhaa lajiketta ei löydy ihan läheltä.

 

Rinteessä kukkii nyt valkoinen, myöhäinen tulppaani ‘Spring Green’ ja sen yläpuolella sirotuomipihlaja.

DSC_0053Valkoista puutarhaa en yritä luoda, värisäväykset ovat tervetulleita.  Kaikkialle rinteeseen on kylväytynyt esikkoja ja lemmikkejä.

DSC_0064Tumma ‘Queen of Night’ on hyvä vastakohta valkoiselle.  Keväisessä vehreydessä tumma ei näytä synkältä.  Pidän muutenkin erityisesti vaalean ja tumman yhdistelmästä.  Metsärinteessä on tummia tulppaaneja tukemassa ryhmä tummanpunalehtisiä keijunkukkia ‘Palace Purple’.  Yläkulmassa näkyvä on osa jättiläiskoivun runkoa.  Sen juurella on selviytyjiä, vuorenkilpiä ja rinneangervopensaita.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Valkoista metsärinteen siirtyvään varjoon. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: