Oranssi loimotus pihaportilla.

May 23, 2013 § Leave a comment

DSC_0012Kuljen metsärinteen polkua kohti polun päässä häämöttävää oranssia loimotusta.  Polku ei ole pitkä, mutta polku kumminkin.  Saviruukuissa kasvaa itse idätettyjä taimia, hajuherneitä ja kosmoskukkia, niin honteloita ettei kukaan ostaisi niitä taimitarhasta.

DSC_0012 kopioAlppiruusujen alla kukkii valkoisia ‘Exotic Emperor’ tulppaaneja, nimensä veroisia, ja vaaleita jouluruusuja.  Polkua reunustavat angervopensaat (‘Little Princess’) versovat vihreää.  Takana ‘alkuperäisasukkaita’:  tuuhea kuusi ja kielorinne.

DSC_0059Hypnoottisen vetävää oranssia.  Tästä väristä voin nauttia vain keväällä.  Kaikki hienot oranssit loppukesän perennat vaativat viihtyäkseen paljon, paljon  kosteutta ja aurinkoa.  Nyt keväällä viiden koivun rivitalopuutarhassakin voi iloita oranssin tulesta.

DSC_0070

Kannatti kävellä tänne puutarhan perimmäiseen nurkkaan. Mutta oikeastaan olen matkalla istuttamaan talvella tekemäni listan mukaisia täydennysperennoja kirsikkapuun varjoon metsärinteeseen.  Lisää hyväksi havaittua sormustinkukkaa ja lisäksi uusi kokeilu, varjolilja Lilium martagon.  Hankin kaksi tainta tämän kesän kokeiluun.  Ilahduin niitten vahvasta punaisesta väristä.  Metsärinne on vihreä ja kaunis keskikesälläkin, mutta jos siinä joukossa on edes muutama kukka, niin aina parempi.

Tänne on muuten viimein tänä keväänä pystytetty pihaportti.  Blogi on nyt nimensä mukainen.  Ainoa pihaportti aikaisemmin oli autokatoksen puuportti.  Olen jo istuttanut  köynnösruusun ja kaksi klematista kasvamaan pihaportin yli.  Katsotaan niitä, kunhan tulppaanit antavat vuoron.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Oranssi loimotus pihaportilla. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: