Väriherätys!

May 22, 2013 § Leave a comment

DSC_0015Idän puoleinen osa puutarhaani on tyypillisessä lähiömaisemassa. Osaisin kyllä luoda puutarhalleni taustan myös itään:  punottuja, korkeita pajuaitoja ja muutama kannatintolppa.  Helppoa ja kaunista kuin mikä, mutta niinhän en voi tehdä.  Alue sai olla pitkään vähällä huomiolla, sillä puutarhaa riittää kahdella ‘paremmalla’ puolella.  Nyt intoni ulottuu tännekin.

DSC_0027Vanhojen syreenien alla on nyt kevätkukkien väriloistoa.  Herään tähän maisemaan ja näen sen myös keittiön ikkunasta.  Syreenien takana näen myös parkkipaikan.  Mutta ajattelen omahyväisesti, että tämä on minun pieni jalokiveni lohduttoman rumuuden keskellä.  Useimmiten en parkkipaikkaa ajattele, oikeastaan en sitä näekään.   Pidän pikku tilkkuni tarpeeksi kiinnostavana läpi vuoden.

DSC_0029Tätä katsellessa silmät kyllä aukeavat kunnolla.   Aamuauringossa keltaisen ja punaisen yhdistelmä on säteilevä, yltäkylläisen loistelias.  Keltainen ja kookas on tavallinen ‘Appeldoorn’ ja kapeampi kaksivärinen on ‘Gavota’.  ‘Gavota’ on todella erikoinen ja tuo mieleeni harrastukseni flamencon.

DSC_0086Idän kolmimetrinen kukkapenkki jatkuu kelaisena ja punaisena koko matkan.  Tulppaanilajikkeet vain vaihtuvat, lähinnä kokeilun vuoksi.   Vierellä kulkee polku etuovellemme, sen varrella on hieno reunuskasvi, nukkapähkämö.  Siniset helmililjat tuovat lisäväriä.

DSC_0038Penkki alkaa ryhmällä pikkunarsisseja.  ‘Hawera’ on minulle uusi ja olen aivan myyty. Kukkia on todella paljon ja ne ovat keijukaismaisen keveitä ja sieviä.

DSC_0095Sisäänkäynnin toisella puolella olen jo onnistunut häivyttämään parkkipaikan lähes kokonaan.  Viisi tuijaa, sorvarinpensas ja iso alppiruusu tekevät  vihreän seinän.  Voisin tietysti istuttaa tuijia lisää, mutta kun aikoinaan istutin ne kaksi syreeniä.  Nyt ne ovat korvaamattomia, ryhmyoksaisia, jäkäläisiä ja sammaleisia.  Juuri sellaisia mitä japanilaiset kukkataiteilijat käyttävät hienoissa töissään.  Lisäksi syreenit kukkivat upeasti edelleen.  Toisella puolella on tuija-pensasaidan lisäksi nurmikkoa.  Tuijien eteen istutan pienen kukkaryhmän tuomaan väriä.  Villitulppaani ‘Sylvestris’  on ‘Hawera’ narsissin lisäksi niin valloittava, että se varmasti kukkii paikallaan ensi vuonnakin.

Onneksi värit eivät lopu kirkkaaseen keltaiseen ja punaiseen.  Tulee vielä pinkkejä, oransseja ja sinisiä tulppaaneja.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Väriherätys! at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: