Tänään kylvettiin ruoho.

May 4, 2013 § Leave a comment

DSC_0014Kuvasta ehkä näkee ettei urakka ole suuri.  Ruohonsiemenet oli kylvetty hetkessä.  On luvattu lämmintä mutta ei sateita, joten maata on kasteltava.  Sekin on näillä ilmoilla mukavaa.  Joka kevät ruoho on kylvettävä uudelleen, koska puutarha on niin varjoisa.  Nykyinen nurmikko on ehkä kolmannes alkuperäisestä, muu on nyt perennapenkkiä.  Olisi järkevää istuttaa omenapuun alle maanpeittokasvia.  Mutta mies tykkää nurmikosta.  Valkovuokot ovat levittäytyneet sinnekin.  Kun näen missä itää, tai oikeammin missä ei ole itänyt, heitän valkoapilaa laikkupaikkoihin.

DSC_0006Ikkunalaudalla muovipurkeissa idätetyt siemenet ovat kasvaneet taimiksi.  Krassi on jo päässyt ulkoilemaan, huomenna istutan taimet yksi kerrallaan omiin purkkeihin.  Lähipäivinä on aika istuttaa  myös hajuherneet ja kosmoskukat.  Muut siemenet ovat vielä vaiheessa.

DSC_0019Arkirealismia autokatoksen nurkassa.  Messuilta hetken huumassa ostetut juurakot ruukuissaan kasvamassa.  Yhdessä ruukussa ei näy mitään, mikä ei ole yllätys.  Juurakkoihin oli tullut hometta matkoilla ollessani.   Mutta tulos on silti ilahduttavan hyvä.  Viikon poissaolosta olisi voinut seurata paljon enemmänkin menetyksiä.

Lähipäivinä on istutettava kaksi pientä puuta;  magnolia ‘Leonard Messel’ ja luumukirsikan taimi.  Suuressa perennapenkissä kasvava  punavartinen pensas  (Cornus ‘Sibirica’)siirtyy pari askelta oikealle, vesialtaan reunaan.  Toisessa reunassa on samanlainen, mutta vihreävartinen pensas. Uudessa paikassa kasvaa nyt iso ryhmä poimulehtiä.  Ne sopivat hienosti kanukkapensaan alle.

Luumukirsikan taimi odottaa jo autokatoksessa.  Se sopii niin täydellisesti ison perennapenkin väreihin, että odotan innolla lopputulosta.  Taimen varttuminen puuksi vie aikaa, mutta jo nyt sen tumman punertavat lehdet ovat ihanat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Tänään kylvettiin ruoho. at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: