Värien tulva

October 17, 2012 § Leave a comment

 

Syyskuussa satoi suunnilleen vuotuinen sademäärä.   Vesi tulvii käytäville ja mietin. aina kun sallin sen itselleni, kaikkia kevätsipuleita.  Märässä maassa niitä voi kohdata kato.  Puutarhan värit yrittävät parhaansa hukuttaakseen huolet.  Puro on jo talviteloilla, etteivät kaikki putoavat lehdet kasaannu sinne.  Bambun edessä japaninvaahtera hehkuu.  Kuvan ottamisesta on vain muutama päivä ja nyt se on aivan epätodellisen punainen.

Tontin reunalla tavallinen tuhkapensas pysäyttää.  Jokaisen lehden väritys on hiukan erilainen.  Jos tuhkapensas on tavallinen, niin mitähän onkaan orapihlaja?  Orapihlajalla on hetkensä,  alkukesän omenankukkaa muodoltaan muistuttavat valkoiset kukat ja syksyn marjat – kuin punaista sinettilakkaa.

Puhtaanvalkoisen juhannusruusun kiulukka on sysimusta.  Kun yöpakkaset tulevat, kerään sisälle viimeiset puutarhan kukat ja lisään mukaan juhannusruusun mustia kiulukoita.  Ne nostavat hyvin kukkien värit esiin.

Riippaoksainen pieni koristeomena on koristeellinen punaisine kiulukoineen.

Näkösuojana taloyhtiön autokatoksen kulmalla on viiden tuijan rivi.  Jotta se ei olisi niin tylsä istutin keskelle sorvarinpensaan ja toiseen laitaan suuren rodon.  Sorvarinpensaan marjat ovat merkillisen eksoottiset.  Vahvaa kylmää punaista ja kirkasta oranssia.  Pensaani voi näköjään hyvin, marjoja riippuu oksilta valtoimenaan.  Sadepisarat kimaltelevat punaista vasten.  Tänä syksynä on saanut nauttia veden tai’asta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Värien tulva at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: