Kukkia poluillani

September 9, 2012 § Leave a comment

Köynnösruusu ‘New Dawn’ kukkii pergolan ylärimalla.  Vastapäätä kiipeilee viinikärhö ‘Huldine’.  Nämä kaksi sopivat hyvin yhteen, Huldine on valkoinen ja sen terälehdet punertavat selkäpuolelta.  Odotan saavani ne yhteiskuvaan, mutta Huldine on vasta nupulla.  Lehtokotiloitten hyökkäys on ollut tänä vuonna ennätyksellinen ja Huldine on myöhässä.

Pergolan terassireunassa piippuköynnös on rehevöitynyt kostean heinäkuun ansiosta.  Taustalla näkyy kokonainen penkki vuorenkilpeä ja aidan päällä köynnöshortensia.  Näitä vihreitä, yhden kasvin keitaita on puutarhassa useita.  Vuorenkilpipenkin lisäksi on kurjenpolvipenkki, poimulehtipenkki,  kuunliljapenkki ja kaihonkukkapenkki.  Niitten vierellä varsinaiset kukkapenkit pursuavat erilaisia kukkivia kasveja, monia lajeja rinta rinnan.  Haen ‘vihreillä keitailla’ pieneen pihaan tasapainoa.

Punahattu ‘Magnus’ tuo loppukesän, tai siis jo syksyn, puutarhaan väriä.  Kestosuosikki katajan edessä.

Metsärinteen polun varrella kosmoskukan raikas pinkki ja tillimäinen vahva vihreä ilahduttavat silmää.  Ne ovat korkeita ja näyttäviä, kukkivat kauan.  Kosmokset kylvin itse toukokuussa. Hajuherneen ohella se on helpoin  idätettävä.

Kosmoskukkia riitti ruukkuihinkin.  Syysiltapäivän viistossa valossa kosmoskukkia, pinkki daalia ja isossa ruukussa kesän ajaksi ulos nostettu oliivipuu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Kukkia poluillani at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: