Aicha

July 4, 2012 § Leave a comment

  Aurinkoisen jakson alettua ruusut avaavat nuppunsa, yksi toisensa jälkeen.  Teresanruusu, Rosa ‘Therese Bugnet’ on savimaan aurinkoreunan pensaista kookkain ja aloittaa ensimmäisenä.  Tervettä ja runsaskukkaista pensasruusua ei voi tarpeeksi ylistää.  Se viihtyy puolivarjossakin.

En osaa sanoa miten harvinainen pensasruusuni ‘Aicha’ on.  Kesti kuitenkin ennenkuin onnistuin löytämään sen.  Aurinkoisessa mutta kuivassa paikassa kahden vanhan syreenin alla, se avasi ensimmäisen kukkansa.  Sitä kannatti odottaa.  ‘Aichaa’ yritän helliä.  Kaivoin istutuskuoppaan savimaalta otettua multaa ja hevosenlantaa.  Tiedän että joudun tätä ruusua kastelemaan ja parantamaan maata joka vuosi. Juhannusruusun ohella ehdoton lemmikki.

Kurjenpolven heleä sininen sopii hyvin ‘Aicha’ ruusun keltaiseen.  Geranium ‘Johnson’s Blue’ on melko kookas ja isokukkainen kurjenpolvi, joka ainakin meillä vaatii kunnon puutarhamaan (kosteutta pidättävän).  Onneksi kurjenpolvilajikkeita on niin paljon, että jopa kuivaan varjoon saa niitä kukkimaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Aicha at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: