Perennojen siirto

May 17, 2011 § Leave a comment

Rohkaisua tarjoaa suuri mestari, englantilainen Alan Titchmarsh: How to be a Gardener.  Perennat eivät ole mikään ongelma, niitä nostetaan ylös ja jaetaan säännöllisesti muutenkin.  Kevät on paras aika siirtämiselle, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.  Saksankurjenmiekat kannattaa siirtää kuusi viikkoa kukinnan jälkeen, esikot heti kukinnan jälkeen.  Syksy sopii vahvoille perennoille kuten syysasterille  Aster novi-belgii, etenkin kevyellä multamaalla.

Jotkut perennat eivät pidä siirtämisestä, esimerkkinä jouluruusut.  Pioneja voi hyvin siirtää vastoin yleistä uskomusta.  Kunhan sen tekee keväällä ja kaivaa maasta tarpeeksi ison juurakon multineen.  Salaisuus on siinä, ettei pionia pidä haudata liian syvälle.  Juurien pitää olla vain juuri ja juuri maanpinnan alapuolella, muuten pioni ei enää kuki.

Omassa pihassani ritarinkannus on siirtynyt aurinkoiselle paikalle etualalle.  Nuori taimi on suojattu kupariputkella, sillä ritarinkannukset ovat etanoitten herkkua. Vieressä kukkii lähes valkoinen tulppaani ja narsissi ‘Mount Hood’.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Perennojen siirto at pihaportti.

meta

%d bloggers like this: